Erfgoednetwerk

Onderstaande bedrijven nemen deel aan Erfgoed Event 2017 of namen in 2015 deel aan de Nederlandse Restauratiebeurs en worden als zodanig uitgenodigd om lid te worden van het ErfgoedNetwerk.

-geen-

Het Schippertje

Het Schippertje heeft ruim 40 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en monteren van gipsen ornamenten en sierlijsten. Dé specialist in sierlijsten plafonds, voor zowel restauratie als maatwerk.
jupiter vloerverwarming

Jupiter Vloerverwarming

Jupiter Vloerverwarming is specialist op het gebied van droogbouwtechnieken en traditionele vloerverwarming.
nico de bont aannemer restauratie vakgroep

Aannemingsbedrijf Nico de Bont

Nico de Bont is al ruim 50 jaar specialist in klassieke restauratie, hedendaagse herbestemming en planmatig onderhoud van historisch erfgoed. Met liefde voor het vak en kennis van de nieuwste technieken werken wij dagelijks aan een grote variëteit aan historische werken. Door continue ontwikkeling creëren wij duurzame waarde voor monumenten en erfgoed, zodat dit waardevolle vastgoed behouden kan blijven voor de toekomst.
snijder

Snijder&Co

Snijder&Co is gespecialiseerd in handbeschilderd behang.
micronevel

Micronevel

Micronevel is leverancier van luchtbevochtigingsapparatuur voor o.a. musea. Gespecialiseerd in het creëren van een geconditioneerde omgeving voor schilderkunst, (prenten)boeken, houtsnijwerk en (wand)tapijten.
ghm eclatec

GHM Eclatec

GHM Eclatec is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en restaureren van straatmeubilair en straatverlichting.
martens natuursteen

Martens Natuursteen

Martens Natuursteen is gespecialiseerd in het verwerken van natuursteen en de restauratie van monumenten en objecten, waaronder het Vredespaleis in Den Haag. Inzetbaar voor zowel grote als kleine verbouwingen en projecten. Grotere projecten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met ervaren vaklieden. Kleinere projecten worden gerealiseerd in eigen beheer.
karmac informatie logistiek

Karmac Informatie & Innovatie B.V.

Karmac Informatie & Innovatie is dé specialist op het gebied van digitalisering, Door onze jarenlange ervaring met complexe document- en gegevensprocessen (sinds 1974) zijn wij uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van informatielogistiek. U kunt onder meer bij ons terecht voor microfilm scannen en boekscanning. Wij kunnen uw archief digitaliseren. Wat doet Karmac binnen Metamorfoze? Karmac is dé specialist als het gaat over het digitaliseren van kwetsbare collecties. Uniek materiaal (van nationaal belang) dat onderhevig is aan autonoom verval wordt vakkundig, gedegen, betrouwbaar en bovendien met het grootst mogelijke respect geconverteerd. Wilt u weten hoe het werkt? Zit er ook voor u een mooie Metamorfoze in? Karmac maakt graag met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.? Neem gerust contact met ons op, op (0320) 286 959.
bril zink koper dakwerken

Gebr. Bril Lood-, zink- en koperwerken

Ambachtelijk dakdekkersbedrijf Gebroeders Bril is gespecialiseerd in dakrenovaties van monumentale panden.
Gaffi parket

Gaffi Parketvormgevers

Gaffi Parketvormgevers is gespecialiseerd in het restaureren van parket- of planken vloeren.

OnderhoudNL Restauratieschilders

Voor schilders die zich toeleggen op het restaureren van monumenten is de Erkenningsregeling Restauratie Schildersbedrijven ontwikkeld. Het secretariaat is in handen van OnderhoudNL, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche.

Restauratieconvergent, Het

Het Restauratieconvergent is een ereniging van zelfstandig werkzame restauratoren uit diverse restauratiedisciplines met een sterk ambachtelijke component. Centraal staat de beste zorg voor de producten van kunstnijverheid en het doorgeven van de kennis en vaardigheden die aan de basis stonden van dit erfgoed. Het Restauratieconvergent ontwikkelt en ondersteunt initiatieven die goed onderwijs in ambachtelijke en restauratieve vaardigheden mogelijk maken. De vereniging is als adviseur verbonden aan Kenniscentrum-SVGB.

Restauratoren Nederland

De vereniging van Restauratoren Nederland telt meer dan 650 leden, onder meer restauratoren, conservatoren, docenten, behoudsmedewerkers en wetenschappers vanuit alle specialisaties. Restauratoren Nederland zet zich in voor het behartigen van de belangen van de beroepsgroep en voor de zorg voor het cultureel erfgoed in het algemeen. Zij wil de deskundigheid van haar leden bevorderen en de sector professionaliseren. Daarnaast wil Restauratoren Nederland het publieke, professionele en politieke besef over de noodzaak van de zorg voor ons culturele erfgoed vergroten.

Reszto Restauratie- en Reproductietechnieken

RESZTO houdt zich bezig met het restaureren en reproduceren van historische bouwmaterialen zoals trapstijlen, consoles en de meest uiteenlopende ornamenten.

Rolsma Monumentenverf

Monumentenverf van Rolsma is een ambachtelijke verf op basis van 100% herwinbare plantaardige oliën, welke minder schadelijk is voor mens en milieu. Authentieke lijnolieverf voor historisch en duurzaam verfgebruik, leverbaar in ieder gewenste kleur met een uitstekende hechting en lange levensduur. Lijnolie is een oplosmiddelvrij bindmiddel en kan zonder problemen over bestaande synthetische of water gedragen verflagen worden geschilderd.

Het Neerlandsch Stucgilde

Het Stucgilde is een werkgeversvereniging voor stukadoorsbedrijven gespecialiseerd in restauratiestukadoorswerk. De belangrijkste speerpunten van de vereniging zijn kennisoverdracht van en naar de leden, het verzorgen van de specialistenopleiding "Restauratiestukadoor", het promoten en uitdragen van de titel "Meesterstukadoor"en het geven van voorlichting over zaken die met de restauratie van het culturele erfgoed te maken hebben.

Houterij De Specht

Houterij De Specht is een atelier voor ambachtelijke houtbewerking met als specialisatie het uitvoeren van houtsnijwerk en beeldhouwwerk, de restauratie of reconstructie van ornamenten en beelden maar ook ontwerp en uitvoering van nieuw snijwerk en beeldhouwwerk. Houterij De Specht werkt o.a. voor aannemers, meubel-en antiekrestaurateurs, orgelbouwers, jachtinterieurbouwers en particulieren.

Scholten Schilder- en Restauratiewerken BV, Leo

Leo Scholten is gecertificeerd gildeschilder. Zijn activiteiten omvatten conservering en restauratie van decoratieve onderdelen van gebouwen en monumenten in de ruimste zin van het woord. Daarnaast beheerst het bedrijf alle variaties van het verguldwerk, het aanbrengen van hout- en marmerimitaties en verfijnd schilderwerk.

Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs

Schrijen Boekbinders ontwikkelt conserveringsartikelen t.b.v. het beheer en behoud van cultureel erfgoed. In combinatie met een ruime ervaring op het gebied van boekbinden en boekrestauratie levert dit vooruitstrevende ideeën en passende ontwerpen op. De optimale bescherming van erfgoed staat bij Schrijen Boekbinders voorop. Gedacht wordt niet vanuit bestaande producten maar vanuit een unieke visie op behoud.

Smederij Rombout BV

Smeedwerk is karakteristiek voor monumenten. Of het nu gaat om het op de juiste manier conserveren van smeedwerk of het maken van nieuwe delen hiervoor, Smederij Rombout heeft de benodigde kennis en ervaring in huis. Alle ontwerpen worden met zorg en in alle stijlen in een goed uitgeruste smederij uitgevoerd. Naast het restauratiewerk dat uitgevoerd wordt voor diverse projecten, worden ook nieuwe monumentale smeedwerken vervaardigd. Het verwerken van brons, koper, messing, gietijzer, zink, RVS en ook bladgoud is een specialisatie van Smederij Rombout.

Steenhouwerij Maarssen

Steenhouwerij Maarssen is een moderne en goed geoutilleerde onderneming die als één van de weinigen in Nederland nog ambachtelijk steenhouwerswerk kan leveren. Uitvoerder van herstel- en restauratiewerkzaamheden aan natuursteenwerken, gevels, ornamenten, schouwen en beelden. Steenhouwerij Maarssen beschikt over een grote productkennis en geeft deskundig advies over de restauratie en toepassingen van natuursteen.

Meesters In

Steenhouwerij Zederik, specialist in natuursteen, en Repstone, specialist in betonrestauratie, zijn verder gegaan onder één naam: MEESTERS IN. Dé specialist in het restaureren, reproduceren en aanvullen van alle steenachtige materialen. Van natuursteen tot beton, van traditioneel steenhouwwerk tot injecteren van scheuren, van metselwerkherstel tot reinigen van gevels, van keramiek tot terrazzo.

Rescura B.V.

Rescura kan bogen op 25 jaar ervaring op het vlak van onderzoek, advies en restauratie. Of het nu gaat om schade aan historisch stucwerk, decoratieve schilderingen op alle ondergronden of behangselschilderingen op doek, Rescura onderzoekt de oorzaken, adviseert een verantwoorde totaalaanpak en voert de restauraties uit met vakbekwame en zeer ervaren restauratoren, restauratiestucadoors en restauratieschilders.

Remmers Bouwchemie BV

Oude bouwwerken behouden en nieuwe voor de toekomst beschermen. Dat was de grondgedachte van de oprichter Bernhard Remmers. Remmers heeft zich in ruim 50 jaar ontwikkeld van een klein bedrijf in olie, verven, mortel- en betonhulpstoffen tot een krachtige, onafhankelijke onderneming in bouw- en houtbeschermingsproducten.

Nibag Groep BV

Zeker in de huidige dynamische tijd is het zaak ons erfgoed niet uit het oog te verliezen. Behoud van cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en gebieden is voor iedereen van belang. Vaak volstaat goed onderhoud maar soms is restauratie of herbestemming noodzakelijk om een pand voor de toekomst te behouden. Het team Monumentenzorg van Nibag zet zich hiervoor in, door onderzoek uit te voeren, plannen te maken en projecten te begeleiden.

Obeeliks BVBA

Uitgebreid assortiment van restauratie en kunstbenodigdheden waaronder penselen, gereedschappen, verven, boeken, malmateriaal, vergulden.

Oostendorp Interieur- & Meubelstoffering BV

Oostendorp Meubelstoffering is een ervaren ambachtelijk bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in meubelstoffering, wandbespanning en interieurstoffering. Oostendorp werkt onder andere voor architecten, antiquairs, musea en particulieren. Bij historische projecten wordt zoveel mogelijk gewerkt met authentieke materialen en technieken, passend bij de betreffende stijlperiode.

Orly & Endevoets groep

Gespecialiseerd in restauratie, renovatie en onderhoud van de buitenschil. Aanbieder van een zeer compleet pakket aan gevelwerkzaamheden.

Ornamenten Restauratie Amsterdam

Ornamenten Restauratie is gespecialiseerd in de restauratie van balkonconsoles, herstel, restauratie en het vastzetten van ornamentenplafonds, restauratie van lijstwerk en gevelelementen, ornamenten, beelden, gevelstenen en pironnen.

Ozive, Atelier voor herbestemming

Ozive staat voor een integrale aanpak en multidisciplinaire benadering van herbestemmingsvraagstukken. Samen met eigenaren, investeerders en gebruikers wordt gezocht naar een kwalitatief en economisch haalbare herbestemming, zodat monumentaal vastgoed weer toekomstwaarde krijgt.

PelserHartman BV

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten en installaties. Jaarlijks wordt meer dan 1.000.000 M2 gebouwen in kaart gebracht door een team van bouwkundigen. Het bureau adviseert op het gebied van meettechnieken en tekenmethoden en begeleidt bedrijven die willen starten met 3D laserscanning en tekenen met pointclouds. PelserHartman is altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in meet- en tekentechnologie en onderzoekt de toepasbaarheid ervan in de dagelijkse praktijk.

Piepers Decorateurs BV, Rob

Rob Piepers geeft het vak van decorateur al meer dan 40 jaar op unieke wijze gestalte. Historische kennis, vakmanschap en stijl staan daarbij centraal. Rob begeleidt en adviseert met evenveel enthousiasme zowel gewone particuliere klanten als grotere projecten.

Plandatis BV

Specialist in professionele oplossingen voor het beheer van vastgoed, technische installaties en infrastructuur. De software O-Prognose helpt klanten om de planning van onderhoud inzichtelijk, eenvoudig en kostenefficiënt te houden.

Polderman, Bureau

Bureau voor Restauratie- en Monumentenadvies R. Polderman levert adviesdiensten op het gebied van de cultuurhistorie van ons gebouwd erfgoed.

Politoeren.com / Restauratiebedrijf Van Zaltbommel

Politoeren is de techniek voor het op ambachtelijke wijze maken van een hoogglans afwerking op houten ondergronden zoals die in 1820 is ontwikkeld voor meubelen en muziekinstrumenten. Van Zaltbommel levert alle voor het politoeren benodigde materialen en organiseert kleinschalige cursussen voor professionals en particulieren die zich deze techniek eigen willen maken. Daarnaast brengt Van Zaltbommel een eigen lijn hoogwaardige houtoliën op de markt onder de naam deCokerije. Deze hoogwaardige houtoliën bestaan uit natuurlijke ingrediënten.

Ramselaar Light Solutions

Ramselaar Light Solutions heeft ruim 30 jaar ervaring in verlichting. Met speciale aandacht voor museale en historische gebouwen ontwikkelt en produceert Ramselaar led alternatieven voor heldere gloeilampen en kaarsen met veel aandacht voor de kwaliteit van het licht en de authentieke uitstraling van conventionele lichtbronnen. Ramselaar ontwikkelt en produceert eveneens led applicaties op klantspecificatie en maakt lichtontwerpen voor het aanlichten van gebouwen.

Reflexy Nederland

Reflexy is importeur van Aluthermo isolatiematerialen. Materialen die worden toegepast in de bouwsector bij de restauratie van monumentale panden en bij het ambachtelijk produceren van goederen. Reflexy werkt samen met ontwerpers en ontwikkelaars om tot dunne, efficiënte ontwerpen te komen voor warmte- en koude beheersing en legt daarbij de focus op duurzaamheid en kwaliteit.

Stichting Restauratie Atelier Limburg

Stichting Restauratie Atelier Limburg - kortweg SRAL - is een beeldbepalend insitituut gespecialiseerd in conservering en restauratie van schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. Onderzoek, advies, opleidingen en cursussen behoren ook tot het domein van SRAL.

Stolker Glas

Stolker Glas ontwikkelt, verwerkt en levert isolatieglas, waaronder Stolker Monuglas.

Strikolith B.V.

Drie merken, drie specialisaties. Al r uim vijfenveertig jaar maken de producten van Strikolith nieuwe en bestaande gebouwen mooier én duurzamer. Strikolith voert drie lijnen om de verschillende specialisaties in de professionele afbouwsector optimaal te bedienen: stuc- en afwerkingsmaterialen, gevelisolatiesystemen en minerale bouwstoffen voor restauratie.

Vogel B.V. Betonrestauratie

Vogel B.V. is een gecertificeerd bedrijf dat complete betonrenovatieprojecten uitvoert en begeleidt. Van onderzoek, inspectie en advies tot saneren, repareren en duurzaam beschermen. Naast het handmatig repareren/restaureren van beton eveneens gespecialiseerd in spuitbeton, kathodische bescherming, injectie, optrekkend vochtbestrijding, lijmwapening, versterken van betonconstructies, brandwerende bekleding, conserveringen en granietbespuiting. Landgoed Zonnestraal, Radio Kootwijk zijn bekende restauratieprojecten van Vogel B.V.

Van Ruysdael Glas

Van Ruysdael glas

Van Ruysdael Glas is de ontwikkelaar en initiatiefnemer van het isolerend monumentaal glas. Dit monumentale glas is in veel monumentale panden te vinden. Wanneer uw pand gebouwd is voor 1960, is de kans groot dat uw pand is voorzien van monumentaal glas. Deze panden hebben een uitstraling die bij restauratie werkzaamheden zeker behouden moeten worden. Het monumentale glas speelt een zeer grote rol in de uitstraling van het monumentale pand. Wanneer u een monumentaal pand gaat voorzien van modern glas, zal het pand een geheel andere en niet toepasselijke uitstraling krijgen. Het “dansende” gevel effect zal dan verdwenen zijn. Daarom is het belangrijk het juiste glas toe te passen wanneer u monumentaal glas gaat vervangen in situaties als restauratie of renovatie.

De Waalpaal B.V.

De Waalpaal is gespecialiseerd in het installeren van trillingsarme en trillingsvrije paalsystemen in beperkte werkruimten.

Van Waarde

Van Waarde beweegt zich in het domein van calamiteitenbeheer, restauratie, transport, zorg en beheer van kwetsbare en waardevolle goederen zoals documenten, boeken en museumstukken. Kortom: van Alles wat Waarde heeft.

W.F. Weijntjes

Weijntjes is een speciaalzaak in bijzonder hang- en sluitwerk, ijzerwaren, deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag.

WBOOKS, Uitgeverij

WBOOKS is dé uitgever van geschiedenis- en kunstboeken. Met passie maakt het WBOOKS-team kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken. De publicaties van WBOOKS worden verkocht in meer dan 1500 boekhandels in Nederland en via de website. Veel van de uitgaven verschijnen in samenwerking met musea en culturele instellingen als de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Wevers & Van Luipen B.V.

Wevers & Van Luipen is gespecialiseerd in het opstellen van restauratieplannen met daarbij behorende werkzaamheden zoals bouwtechnische opnames, bouwhistorisch onderzoek, ontwerpen voor aanbouw, bestekken, begrotingen, onderhoudsplannen en subsidie-aanvragen. Binnen deze werkzaamheden vormen kastelen en buitenplaatsen, alsmede interieurs belangrijke onderdelen, zowel bouwhistorisch als restauratief.

Wolters BV / Wolters & Ovink restauratie-decoratie

Wolters BV een multifunctioneel onderhoudsbedrijf met ruim 80 jaar ervaring gespecialiseerd in monumentaal vastgoedonderhoud volgens de methodiek Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Deze methode verzekert opdrachtgevers van kwaliteit en continuïteit en maakt onderhoudskosten voor langere tijd inzichtelijk. Wolters & Ovink Restauratie – Decoratie is de specialist op het gebied van ambachtelijke schildertechnieken als hout- en marmerimitaties, vergulden, glas-in-lood, muurschilderingen en decoratieve technieken.

Woningherstel.nl

Woningherstel.nl is dé specialist op het gebied van funderingsherstel, aanbouwherstel, gevelherstel, klein heiwerk en woningrenovatie en als enige bedrijf in Nederland gecertificeerd voor funderingsherstel volgens BRL 5025. Woningherstel.nl richt zich op de particuliere markt en is actief in heel Nederland en levert een zorgeloze uitvoering van projecten tegen een eerlijke prijs. Van advies, vergunningsaanvragen en overleg met de betrokken buren tot en met de eindoplevering.

Wybenga BV, Glashandel

Glashandel Wybenga is gespecialiseerd in het leveren van glas aan lijstenmakers, galerieën en musea in Nederland, België en Luxemburg. Het glas is 2 of 3 mm dik, van constante kwaliteit en uitermate geschikt voor inlijstingen.

Zilverschoon Restauratiesteen Randwijk

Zilverschoon Restauratiesteen Randwijk staat voor kwaliteit, flexibiliteit, echtheid en schoonheid en haalt voldoening uit het bijdragen aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed. Dit doen zij met zorg en passie op oud-ambachtelijke wijze. Door middel van overeenkomstige kleireceptuur, eenzelfde vormmethode en een vergelijkbaar stookregime worden stenen gereproduceerd met de gewenste maat, structuur, kleur en hardheid.

Zinkmeesters, Vereniging De

Werken met Titaanzink vereist vakmanschap. Om dit vakmanschap te waarborgen is een aantal jaar geleden het predicaat "Zinkmeesters” in het leven geroepen. Deze Zinkmeesters vormen een modern gilde waarbij alleen de beste zink dakdekkers van Nederland zijn aangesloten. Iedere Zinkmeester voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

Verlaan & Bouwstra Architecten

Verlaan & Bouwstra is gespecialiseerd in restauratie van monumenten en nieuwbouw in oude stadskernen. In de afgelopen 35 jaar heeft Verlaan en Bouwstra ruim 400 projecten gerealiseerd van uiteenlopende aard en omvang: van woonhuizen en boerderijen tot kastelen, buitenhuizen en bruggen. Het bureau verleent bouwtechnische adviezen, vervaardigt ontwerpen en begeleidt de uitvoering op het gebied van de restauratie van monumenten.

Vereniging Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR)

De Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR) is een actieve branchevereniging die zich inzet voor de waarborging van hoogwaardig behoud en restauratie van monumenten. De leden zijn in het bezit van een GEAR-certificaat. Deze certificering waarborgt de kwaliteit van het werk van restaurerende architectenbureaus op vakinhoudelijk gebied. Daarnaast is de regeling gericht op consolidatie en vermeerdering van vakkennis en op collegiale kennisuitwisseling.

Superlook BV

Superlook is specialist in technisch en esthetisch reinigen en het instandhouden en conserveren van monumentale ondergronden. De voornaamste activiteiten zijn gevelreiniging, graffiti verwijderen, anti graffiti en waterwerende coatings aanbrengen, injecteren tegen scheuren en optrekkend vocht in constructies en het inkleuren van gerenommeerde gevels.

TAK architecten

TAK architecten

TAK architecten staat voor kennis en ervaring op het gebied van ontwerpen, onderzoeken, transformeren en restaureren. Dit bureau draagt niet alleen zorg voor behoud en instandhouding van het architectonisch verleden, maar ziet er ook op toe dat dit erfgoed een levensvatbare toekomst wordt gegarandeerd. TAK architecten is werkzaam voor o.a. (semi)overheden en particulieren.

Takkenkamp Gevelonderhoud BV

Takkenkamp is de grootste gespecialiseerde aannemer op het gebied van de gemetselde buitenschil (gevel) van vastgoed. Gespecialiseerd in het restaureren van gevels, voegen en voegwerkherstel. Tevens verhuurder van steigermateriaal en hoogwerkers met bijhorende machinisten.

Vegt BV, Smeed- en Konstruktiebedrijf Van der

Behoud gaat voor vervanging. In samenwerking met vakkundige partijen zoals architecten en aannemers draagt Restauratiebedrijf Van der Vegt bij aan de instandhouding van monumentaal erfgoed. De vakmensen van Van der Vegt hebben ieder hun eigen specialisme. Zij zijn inzetbaar voor staalbouw, non ferro, (complexe) trappen, (sier)smeedwerk en restauratie van metaalwerk.

Traas Building Care

Traas Building Care is de speciale tak van Traas Ongediertebestrijding die zich bezig houdt met bescherming, onderhoud en specialistische taken aan gebouwen. Gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, zwam en schimmels en houtaantasters zoals houtworm, boktor en knaagkever en het oplossen van vochtproblemen door het injecteren van muren en het aanbrengen van isolatiechips in kruipruimtes. Naast bescherming van gebouwen worden ook houtconstructies hersteld d.m.v. epoxy en glasvezelwapening waardoor origineel hout daar waar mogelijk behouden blijft.

Tubag Trass Vertrieb GmbH & Co. KG

Of het nu gaat om het restaureren van monumentale objecten of kademuren, Tubag is dé specialist van restauratiemortels voor het metselen, voegen en pleisteren van historische bouwwerken. Van Trascement – Traskalk en Natuurlijk Hydraulische Kalk NHL2 gebonden mortels tot de WTA gecertificeerde traskalk pleistermortels. Door de samenwerking met Dyckerhoff Basal kunnen voor grotere projecten silosystemen worden ingezet waaerbij Dyckerhoff Basal de techniek levert en Tubag het bindmiddel.

Tuinservice Bindels

Van onderzoek en vormgeving tot en met de uitvoering en het beheer van de groene ruimte. Tuinservice Bindels is gespecialiseerd in Advies, Onderzoek, Ontwerp, Aanleg en Onderhoud van tuin, park en landschap. Door jarenlange ervaring en opleiding heeft Tuinservice Bindels ruime kennis van het moderne en historische plantensortiment. Zij verzorgen een totaalconcept waarin de moderne en historiserende tuinkunst met gevoel worden toegepast.

Twickel, Houtzagerij

Sinds 1771 is op Landgoed Twickel een houtzagerij gevestigd. Eerst werd de zaagmolen door de wind aangedreven. Later leverde een stoommachine de energie. Uiteindelijk kwam er elektrische aandrijving. De oude houtzaagmolen is nu een museum. Daarnaast staat een moderne houtzagerij. Op deze houtzagerij worden bomen van het landgoed Twickel en andere landgoederen verzaagd. Dit wordt verwerkt tot planken en balken voor vele doeleinden.

Reinaert Vergulders

Reinaert Vergulders ontleent haar vakmanschap aan zorgvuldig en langdurig overgedragen kennis en vaardigheden op het gebied van oud-applicatie technieken. Daarin ligt de filosofie van Reinaert Vergulders besloten: het respecteren en behouden van de waardevolle en ambachtelijke traditie van het vergulden. Reinaert Vergulders gebruikt alleen de beste kwaliteit bladgoud en is gespecialiseerd in het ambachtelijk vergulden met oliemixtion. Reinaert Vergulders biedt het meest complete assortiment ambachtelijk gemaakte dakbekroningen. Van pinakels, hanen en windvanen in zink, koper en goud.

Van Hoogevest Architecten

Van Hoogevest Architecten is een breed georiënteerd architectenbureau met drie afdelingen. Bureau voor Architectuur en Restauratie met architecten die ontwerpen en restauratieplannen maken, Bureau voor Consultancy met bouwkundig tekenaars, projectleiders, managers (voor begeleiding subsidieaanvragen en vergunningentraject ) bestektekenaars en kostendeskundigen, Bureau voor Architectuurhistorie Kariatiden met een architectuurhistoricus voor (cultuur) historisch onderzoek. Deze kennis worden breed ingezet voor erfgoedprojecten en de nazorg daarvan.

Van Milt Restaurateurs BV

Met ambachtelijk vakmanschap wordt dagelijks met veel inzet een bijdrage geleverd aan de instandhouding van ons monumentaal erfgoed. Van Milt Restaurateurs staat voor het complete onderhoud aan alle type objecten en gebouwen, zowel monumentaal als niet monumentaal. Gevelreiniging, gevelmetselwerk, voegwerk maar ook restauratie van bak- en natuursteenelementen. Voor projectmatige werkzaamheden beschikt Van Milt over een atelier waar beelden- en ornamentenrestauraties worden uitgevoerd en zij producten die moeilijk te verkrijgen zijn zelf produceren.

Venema Restauratie BV

Venema Restauratie is gespecialiseerd in restauratie, renovatie en oppervlaktereiniging van monumentale gevels. Venema werkt met authentieke, compatibele materialen en technieken met als doel het terugbrengen van monumenten in de oorspronkelijke staat.

Torenuurwerk, Stichting tot het behoud van het

De Stichting tot Behoud van het Torenuurwerk is het enige onafhankelijke kennis-, informatie- en documentatiecentrum van mechanische torenuurwerken in Nederland. De stichting is in 1980 opgericht om zoveel mogelijk historische mechanische uurwerken voor de openbare tijdaanwijzing voor de Nederlandse samenleving te behouden.

Netwerk Steunpunten Cultureel Erfgoed

Tot de basistaken van Netwerk Steunpunten Cultureel Erfgoed behoren onder meer bouwplan overleg, ruimtelijk planoverleg, advisering op locatie, de organisatie van netwerkbijeenkomsten en cursussen op het gebied van objectgerichte monumentenzorg, cultuurhistorie in ruimtelijke ontwikkelingen, transformaties, herbestemmingen en archeologie.

Nelf Lakfabrieken BV

Nelf geeft al 100 jaar kleur aan de samenleving. Kleur, duurzaamheid én bescherming. Van nieuwbouw tot monumenten. Van persoonlijke eigendommen tot openbare werken zoals fabrieken, bruggen, sluizen en molens. Nelf producten zijn van de allerhoogste kwaliteit en bevinden zich in het absolute topsegment. Nelf heeft wereldwijd unieke certificeringen behaald. Dagelijks werkt het laboratorium aan innovatie en de doorontwikkeling van de producten.

W3 product

W3 Product ontwerpt en produceert elektrische kaarsen voorzien van de modernste LED-verlichting. Met gevoel voor historische waarde en authenticiteit helpt W3 Product organisaties in binnen- en buitenland over te schakelen naar deze unieke verlichtingsvorm.

Keim Nederland BV

In deze tijd met steeds dringender milieuproblemen wordt de eis voor milieuvriendelijke, duurzame en kwalitatief superieure verven steeds sterker. De KEIM mineraalverven voldoen aan die eisen. De basis van deze in 1878 gepatenteerde silikaatverven wordt gevormd door het in de juiste verhouding mengen van vloeibaar kalisilikaat (waterglas) en anorganische kleurpigmenten.

Kemperman Restauratie

Kemperman Restauratie is opgericht in 1947 door Gerrit Kemperman. Meerdere werken van zijn hand zijn nog te zien in Bergen op Zoom en omstreken. Zijn zoon Theo startte bij het bedrijf in 1967. In de jaren die volgden werkte hij samen met zijn vader aan verschillende restauratieprojecten. Toen in 1998 de derde generatie ook in het vak begonnen, werd het werkterrein verlegd naar allround restauratieprojecten.

Khalix restauratie speciaalproducten

Khalix heeft zich als mortelleverancier gespecialiseerd in authentieke producten voor de voeger, metselaar en stukadoor. Daarnaast heeft Khalix een uitgebreid pakket aan speciaal producten met een hoog probleem oplossend vermogen

Klooster en Beeld

Dit kunst-restauratieatelier verzorgt onderhoud, restauratie, reparatie, documentatie en advies over kunstobjecten. Het atelier werkt voor gemeenten, musea, kunstenaars en particulieren. Beelden worden gecontroleerd, schoongemaakt, gerepareerd en/of bijgewerkt. Uniek is dat Klooster en Beeld van elk object een (digitaal) logboek opzet met daarin alle gegevens en foto’s over de aanpak en voortgang.

Kremer Pigmente GmbH & Co. KG

Sinds 1977 worden historische pigmenten herontdekt en -ontwikkeld door KREMER pigmenten. Het assortiment bestaat uit meer dan 100 verschillende minerale pigmenten gemaakt van edelstenen en halfedelstenen (aangeboden in verschillende grinds en kwaliteiten), een paar honderd gekleurde glaspoeders, anorganische en natuurlijke pigmenten. Historische en moderne bindmiddelen, kleefstoffen, balsems, natuurlijke harsen en oliën maken tevens deel uit van het productaanbod.

Kwarts & Co

Volgens Kwarts & Co dienen historische gebouwen bij voorkeur gerestaureerd te worden met de van oorsprong gebruikte materialen. Deze firma importeert voor de Nederlandse en Belgische markt InNOVAcal luchtkalkmortels, Ottosson oplosmiddelvrije lijnolieverven en Kreidezeit verfproducten. Het assortiment bestaat o.m. uit: voeg-, metsel en pleistermortels, lijnolie-, kalk-, mineraal- en caseïneverven; pigmenten en verfgrondstoffen. Voor alle producten geldt dat zij op een duurzame wijze op basis van onschadelijke natuurlijke stoffen worden geproduceerd.

Labshop

Labshop is de toonaangevende leverancier op het gebied van stoffen, materialen, instrumenten en apparatuur voor de restauratie- en kunstenaarswereld. Labshop levert onder meer aan musea, restauratoren, univeristeiten, openbare archieven en kunstenaars.

Lares Lambrisering Restauratie

Lares Lambrisering Restauratie restaureert en reconstrueert lambriseringen en andere interieur betimmeringen in oude gebouwen, veelal rijksmonumenten. Daar waar nodig werkt Lares nauw samen met houtsnijders, afwerkingspecialisten, meubel- en interieurstoffeerders, restauratieschilders en siersmeden.

Lei Import B.V.

Lei Import is importeur van natuurleien voor dakbedekking. Vertegenwoordiger van onder andere de wereldberoemde Penrhyn en CWT-y-Bugail natuurleien uit Wales met een garantie van 100 jaar. Want voor Nederlandse Monumenten is alleen de beste kwaliteit goed genoeg.

Moons Architecten

Moons Architecten is gespecialiseerd in het begeleiden van verbouwingen van monumentale panden. Het bureau voorziet in (fiscaal) advies, maakt ontwerpen op basis van vakmanschap en de wensen van klanten en is de schakel tussen opdrachtgever en uitvoerende partijen.

Monumentenwacht Noord-Brabant

In 2015 is het 40 jaar geleden dat Monumentenwacht Noord-Brabant van start ging. De Brabantse organisatie zet zich sedertdien in de monumentale gebouwen, historische interieurs en archeologische monumenten in de provincie Noord-Brabant te behouden door het nemen en bevorderen van preventieve onderhoudsmaatregelen.

Monumentenfotograaf-Léontine van Geffen-Lamers

Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers is gespecialiseerd in het fotograferen van (restauratieprocessen van) monumentale panden. Zij heeft oog voor het karakter van het pand en legt bijzondere details vast.

MHB B.V.

MBH heeft ruim 75 jaar ervaring op het gebied van ramen en deuren met een sterk accent op innovatieve en esthetische oplossingen. Dit resulteert in een serie producten die uitstekende eigenschappen ten aanzien van isolatie en wind- en waterdichtheid combineren met een ongekende elegantie. De SL30-ISO® en de Classic-ISO® profielseries worden veel toegepast bij restauraties van historische gebouwen opdat ze aan de actuele bouwfysische eisen voldoen terwijl het authentieke uiterlijk behouden blijft.

Nederlandse Vereniging Van Leidekkers

Het is een apart vak: daken voorzien van leistenen, al of niet in combinatie met lood-, koper- en zinkwerk. Dit ambacht wordt in Nederland door een beperkt aantal specialisten beoefend. Deze specialisten hebben de krachten gebundeld in de Vereniging van Leidekkers in Nederland.

Linova

Linova is leverancier van meer dan 8000 ambachtelijke verfproducten en schildersmaterialen. Tevens producent van krijtverf en importeur van Noris bladgoud voor Nederland en België.

Museum Het Schip / Eigen Haard

Het beroemde arbeiderspaleis Het Schip van architect Michel de Klerk in Amsterdam wordt gerestaureerd. In 1920 is het complex gebouwd in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard. Het Schip is een voorbeeld van de expressionistische beweging de Amsterdamse School en vormt een internationaal hoogtepunt op het gebied van kunst, architectuur en volkshuisvesting. Museum Het Schip gaat als onderdeel van de restauratie uitbreiden opdat de Amsterdamse school en de volkshuisvesting nog beter getoond kan worden.

Steenfabriek Biezeveld b.v.

Steenfabriek Biezeveld is de enige Nederlandse steenfabriek die iedere steen, profiel of plavuis nog met de hand maakt. Bij Biezeveld geen vlamoven of ringoven maar een periodieke oven zoals door de eeuwen heen gebruikt. Door deze manier van werken is Steenfabriek Biezeveld in staat nagenoeg alle handvorm stenen, vormstenen en plavuizen te maken die van oudsher in Nederland werden gemaakt.

Calsitherm Silkatbaustoffe GmbH

Isocal Calsitherm Koudebrug is een koudebrugonderbrekingselement in plaatvorm samengesteld uit hoogtechnologisch isolatiemateriaal van hoge kwaliteit minerale, celstofbewapende grondstof uit calciumsilicaat.

CaTeC bv

Importeur voor Nederland en de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren. De kern van de instrumentatie is gericht op het meten van klimaat parameters en het registreren en analyseren van meetsignalen. Enkele voorbeelden van de meetparameters: relatieve vochtigheid, afgeleide grootheden, temperatuur, luchtsnelheid, windsnelheid, windrichting, barometrische druk, CO2, licht, neerslag, flow, debiet, plantfysiologie.

Debie & Verkuijl tuin- en parkrestauratie

Debie & Verkuijl is gespecialiseerd in herontwikkeling, vormgeving, uitvoering en beheer van de buitenruimte bij cultuurhistorisch erfgoed. De combinatie van onderzoek, ontwerp en uitvoering geeft het bedrijf een uitzonderlijke positie binnen het vakgebied omdat plannen in een vroegtijdig stadium op maakbaarheid worden getoetst. Debie & Verkuijl werkt aan zeer diverse projecten en studies door heel Nederland en omvat alle schaalniveaus en aspecten in het particuliere én publieke domein.

Delfgou Architectuur en Monumentenadvies, Bureau

Bureau Delfgou is een veelzijdig architectenbureau met een brede specialisatie in de restauratie van zowel rijks- als gemeentelijke monumenten. Het bureau maakt een vertaalslag van de doelen van haar opdrachtgevers naar resultaten en realiseren die op efficiënte en effectieve wijze. Bureau Delfgou ziet het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om bestaande cultuurhistorische waarden in stand te houden.

Different Windows BV steel windows

Different Windows is één van de meest vooraanstaande fabrikanten in stalen kozijnen met een zeer grote variëteit in ramen en deuren voor zowel particulieren, publieke gebouwen, industrieën als voor monumentale gebouwen wereldwijd.

Donatus Verzekeringen

Al vanaf 1852 is Donatus specialist in het verzekeren van kerken, monumenten en (zorg)instellingen. Daardoor beschikken zij over een unieke bouwkundige kennis,
grote verzekeringstechnische ervaring en brede expertise. Dat zorgt voor rust en vertrouwen bij cliënten en maakt van Donatus dé kerken- en monumentenverzekeraar van Nederland.

Dorigo Wierper

Dorigo-Wierper levert verschillende zonwerende producten zoals folies en traditionele binnen- en buitenzonwering. Binnen de categorie folies zijn er zonlichtwerende folie, UV werende, Infrarood werende folies en speciale veiligheidsfolies,

Erfgoed Advies Groen

Erfgoed Advies Groen B.V. is gespecialiseerd in het restaureren, onderhouden en herbestemmen van molens, kerken en overig erfgoed, zoals boerderijen en fabrieksgebouwen. Daarnaast verricht het bureau diverse interim werkzaamheden op het gebied van monumentenbeleid. Het bureau werkt met een klein team van deskundigen die kennis, ervaring en passie voor het vak weten te combineren. 

Erfgoedstem

De Erfgoedstem is een onafhankelijk geproduceerde wekelijkse e-mail nieuwsbrief.  De Erfgoedstem geeft aan de hand van het in de media verschenen nieuws, een breed overzicht van wat er gaande is in de Erfgoedwereld. De Erfgoedstem is non profit en bestaat voor en door de erfgoedsector.

Boonstoppel Verf

Al ruim 100 jaar staat de naam Boonstoppel Verf synoniem voor kwalitatief hoogwaardig schilderwerk. Boonstoppel Verf is geworteld in een traditie van kleurselectie en bescherming. Voor monumentale panden, stadse woningen uit de jaren 30, boerderijen, kastelen en molens. Voor hout en steen, voor binnen en voor buiten. Boonstoppel Verf staat voor hoogwaardige producten, speciaal ontwikkeld voor schilders die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Boer en de Groot Restauratie, De

Met passie voor ijzerwerk laat De Boer en De Groot Restauratie ijzer met historische waarde weer schitteren als industrieel erfgoed. In combinatie met een gedegen kennis van staalconservering wordt de levensduur van restauratieprojecten aanmerkelijk verlengd. De Boer en De Groot Restauratie is de jongste tak met het oudste werk binnen De Boer en De Groot Civiele Werken.

BijzonderBehoud

Restauratieatelier BijzonderBehoud is gespecialiseerd in de behandeling van metalen (kunst)objecten, beheer en behoud van collecties en advies bij schade. BijzonderBehoud voert opdrachten uit voor verschillende musea, culturele instellingen, bedrijven en particulieren. Met veel zorg voor objecten wordt in het atelier op museaal verantwoorde wijze gewerkt aan objecten van samengestelde materialen zoals metaal, hout, lakwerk, keramiek en textiel. Tevens worden op locatie restauraties uitgevoerd, conditierapporten geschreven, depot werkzaamheden uitgevoerd en tentoonstellingen ingericht.

Ambachtelijk Timmeratelier John van Schijndel

Het Ambachtelijk Timmeratelier is gespecialiseerd in apart en authentiek timmerwerk voor restauratiewerkzaamheden aan monumentale gebouwen. In het atelier wordt nog handmatig authentiek timmerwerk vervaardigd in de stijl en op dezelfde wijze zoals men men dat eind 19e eeuw deed. Deze ouderwetse kennis en vaardigheden worden vandaag de dag veelvuldig toegepast bij het restaureren, reconstrueren en het opnieuw creëren van authentiek en apart timmerwerk.

Ambiance

Vakkundige restauratie en verkoop van 17e - 20e eeuwse antieke schouwen. Gespecialiseerd in het herstel van zwart marmeren schouwen, historische marmers en hardstenen pomp bakken / bouw objecten. Vele honderden Hollandse marmeren schouwen en unieke modellen in de Lodewijk XIV-XVI stijl op voorraad. Ruime variatie aan stijl en kleur. Schouwen worden op authentieke en verantwoorde wijze hersteld op maat van de woning. Ambiance is werkzaam in vooroorlogse woningen, (rijks) monumenten en historische buitenplaatsen.

Amsterdamsche Fijnhout

De hardhout expert voor bedrijf en particulier. Meer dan 100 soorten hout op voorraad.

ANWB Monumentenbord

Nederland telt 60.000 rijksmonumenten: prachtpanden waar de mooiste historische verhalen achter schuilgaan. Met het nieuwe monumentenbord, ontwikkeld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zie je in één oogopslag: hier staat iets bijzonders. De monumentenborden zijn te koop bij de ANWB.

Archivolt architecten bv

Archivolt Architecten is een middelgroot architectenbureau actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en restauratie. Archivolt is actief in alle fasen van het ontwerpproces, van initiatieffase en voorontwerp tot en met uitvoeringsfase en beheer en onderhoud. Het bureau richt zich in het ontwerp impliciet op de totale levensduur van een gebouw met het oog op duurzaamheid, onderhoud en exploitatie

Art Restorers Association Nederland

De Art Restorers Association (ARA) Nederland is een beroepsvereniging voor restauratoren en conservatoren van kunstwerken en kunsthistorische objecten. Sinds 1992 probeert zij niet alleen de belangen van de beroepsgroep, maar ook die van het cultureel erfgoed zelf en de eigenaren ervan te behartigen. Het streven is alle in het erfgoed geïnteresseerden te overtuigen van de noodzaak van goede zorg. ARA richt zich op iedereen die in het werkveld van conservatie en restauratie actief is.

Assink hout BV

Passie voor hout. Assinkhout is al vijf generaties lang leverancier van hout, houten producten en houtconstructies. Met moderne technieken zet de onderneming traditioneel vakmanschap om in innovatieve oplossingen en ingenieuze constructies. Assinkhout levert maatwerk met oog voor detail en verhoudingen.

B.V. Schildersbedrijf Albert Verhoeven

Sinds 1846 staat de Verhoeven Groep garant voor deskundige bescherming, opwaardering en restauratie. Ruim 80 vakkundige schilders, glazeniers, restaurateurs, timmerlieden, stukadoors, betonconserveerders en houtrotdeskundigen zijn actief binnen dit landelijk opererende bedrijf. Tot de klantenkring behoren onder andere woningbouwcorporaties, overheden, hoteleigenaren en ketens, bedrijven en particulieren. Met grote vakkundigheid en kennis van historie en innovatieve oplossingen levert Verhoeven duurzaam resultaat op maat.

Babai Perzische Tapijten

Restauratie, reiniging, inkoop en verkoop van nieuwe en antieke handgeknoopte tapijten. De roots van Babai liggen in Iran waar zij het ambachtelijk tapijtknopen hebben geleerd. Met speciaal uit Perzië geïmporteerde materialen (wol, katoen, gereedschap, kleurstof, reinigingsmiddelen) worden bij Babai tapijtreparaties en restauraties perfect uitgevoerd.

Belastingdienst

Aan onderhoudswerkzaamheden van monumentale panden zijn vaak hoge kosten verbonden. Eigenaren die van plan zijn werkzaamheden aan een rijksmonumentenpand uit te voeren, kunnen bij de Belastingdienst terecht met vragen over aftrekbaarheid van onderhoudskosten.

Albarello tegelfabriek & atelier

Bij Albarello worden tegels van begin tot eind in eigen fabriek gemaakt. Hierdoor kan maatwerk worden geleverd en authentieke tegels worden gereproduceerd. Van vloer- en wandtegels tot aan geveltegels. De laatste jaren wordt Albarello steeds meer ingezet voor restauratieprojecten. Albarello waardeert traditionele technieken maar volgt ook de meest innovatieve ontwikkelingen. Er wordt geïnvesteerd in technieken zoals zeefdruk en de allernieuwste reproductiemogelijkheden.

Erfgoedhoveniers, Vereniging van

Erfgoedhoveniers, historisch groen met hart en ziel. De vereniging van erfgoedhoveniers is een groep hoveniersbedrijven die zich onderscheiden met hun specialisatie; het groen erfgoed. De leden staan garant voor hun brede deskundigheid, kwaliteit en betrokkenheid zodat een persoonlijke en langdurige band met de opdrachtgever wordt opgebouwd. Zo is een monumentale stadstuin, boerenerf, landgoed of historische begraafplaats in vertrouwde handen. De aangesloten leden zijn verspreid door het gehele land.

Farvocolor BV

Klassieke Scandinavische lijnolieverf. Uula slaagde erin om eeuwenoude kennis op te diepen en te verbinden aan moderne lijnolie verfproductie met natuurlijke aardpigmenten. Met de ontwikkeling van nieuwe waterverdunbare iNTO Lijnolie binnenverven maakt Uula haar bedrijfsfilosofie volledig waar: de oude traditie terugbrengen in de vorm van verf met hoge kwaliteit, een traditioneel fraaie ‘look’ en met respect voor gezondheid en milieu.

Hogeschool Utrecht - Centrum voor Natuur en Techniek

De ruimtelijke opgave in Nederland is complex en wordt alleen nog maar complexer. Naast de zorg voor kwaliteit van de bebouwde omgeving en het behoud van karakteristieke, historische gebouwen in het bijzonder, vragen financiële afwegingen en zaken als duurzaamheid, leefbaarheid en veiligheid meer aandacht. Steeds breder dringt het besef door dat behoud en ontwikkeling van onze leefomgeving een integrale benadering vereist. Het opleidingenaanbod legt verbanden tussen bouw, infra, monumentenzorg, technologische-, industriële ontwikkelingen en infrastructurele opgaven.

Houtarts, De

De Houtarts doet onderzoek naar houtaantasting door insecten en schimmels in gebouwen, beoordeelt of hout contructief nog sterk genoeg is en adviseert over bestrijding en herstel. De Houtarts levert een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van (monumentaal) erfgoed.

Houthandel Houtex BV

Houtex is gespecialiseerd in loofhout, naaldhout, plaatmateriaal, vloeren en panelen. Door de jarenlange ervaring en vakkennis wordt de klant optimaal geadviseerd. Houtex bewerkt hout volgens specificatie van de klant in de zagerij en schaverij of droogt het hout naar het door de klant gewenste vochtpercentage.

Houtzagerij en Houthandel H. Oude Hengel GmbH

H. Oude Hengel GmbH is een houthandel met een eigen zagerij, drogerij en CNC houtbewerkingsmachine en levert duurzaam hout voor verschillende toepassingen aan diverse doelgroepen. Gespecialiseerd in houten constructies, gebinten, gebintwerken, veranda's, gevelbekleding, massieve vloerdelen en bijzondere meubelobjecten. Met respect voor de natuur levert H. Oude Hengel duurzaam, kwalitatief en aantoonbaar legaal hout. Het bedrijf is PEFC en FSC® gecertificeerd.

Interfurn

Interfurn is al meer dan 25 jaar importeur en agent van exclusieve en kwalitatief hoogwaardige interieurproducten, o.a. prachtige stoffen, tapijten en traplopers, zitmeubelen en de unieke verf- en behangcollectie van Farrow & Ball. Interfurn levert uitsluitend via interieurspecialisten.

Isoglas Haarlem BV

Isoglas is een specialist in voorzetramen. Met een voorzetraam kan ieder huis of pand van aanvullende beglazing worden voorzien. Ook in gevallen waar het aangezicht van het gebouw niet ingrijpend mag worden veranderd. Daarmee biedt Isoglas oplossingen op maat voor monumentale panden.

Jahn International Restauratietechnieken B.V.

Jahn International is al meer dan 35 jaar producent van specialistische mortel voor restauratie- en renovatieprojecten. Het bedrijf levert met op maat gemaakte producten een belangrijke bijdrage aan de duurzame restauratie van monumenten, kunstvoorwerpen en andere objecten in binnen- en buitenland.

Jansen-Wijsmuller & Beuns B.V.

Jansen-Wijsmuller & Beuns is de specialist op het gebied van archiveren, conserveren en restaureren van ons culturele, roerende erfgoed. Alle producten - van zuurvrije dozen tot reinigingsmaterialen, van karton tot polyester pockets, van zuurvrij pak- en omslagpapier tot keperband en zuurvrije tapes - voldoen aan de strengste eisen zoals die door de Archiefwet worden gesteld waaronder ICN, PAT, Silver Tarnish. .

Jongh b.v., Schildersbedrijf de

Van de vaklieden van De Jongh Waardenburg, waarvan meer dan de helft de titel "meesterschilder" draagt, mag het beste verwacht worden. Met een uitgebreid aanbod aan restauratieve vaardigheden wordt dit schildersbedrijf ingezet bij restauratieprojecten en decoratieve schildersobjecten aan kerken en monumenten en voor onderhoudschilderwerk van solitaire objecten zoals woonboerderijen, buitenverblijven en herenhuizen.

Kadaster

Kadastrale archieven bevatten een schat aan waardevolle informatie. Informatie over bouwhistorie, de eigendomshistorie of de begrenzingen van percelen tussen 1832 en nu. Het boek ‘Aan de slag in de kadastrale archieven’ levert informatie die nodig is om een historisch onderzoek in de kadastrale archieven te beginnen. De archiefviewer verschaft relevante gegevens over een restauratiepand.

Hoekstra Bedrijfshygiene

Hoekstra Bedrijfshygiëne is een all-round servicebedrijf voor ongediertebestrijding in monumentale panden. Gediplomeerd specialist in het bestrijden van ongedierte en zwammen bij particulieren en bedrijven en het verwijderen en bestrijden van houtworm en andere houtaantasters.

Hobéon

Hobéon is sinds 1996 actief als certificerende instelling in de sector Cultureel Erfgoed en heeft brede ervaring met het ontwikkelen én uitvoeren van ‘erkenningsregelingen en kwaliteitsrichtlijnen’. Hobéon voert certificerings-audits uit bij o.a. restauratie-architectenbureaus en monumenten-adviesbureaus. Ook toetst Hobeon ‘Uitvoeringsrichtlijnen’ voor restauratievoegwerk en -metselwerk. In toenemende mate schenkt Hobéon aandacht aan het certificeren van de vakbekwaamheid van personen waaronder zzp’ers.

Heuker Beheer

Heuker Beheer levert zeer hoge kwaliteit betonreparaties, kathodische bescherming en beschermsystemen. Het bedrijf heeft diverse specialisten in dienst waaronder een eigen leermeester en een gekwalificeerde keurmeester zodat altijd optimaal volgens de geldende normen gewerkt kan worden.

FERO V

Belgische smederij vervaardigt een hoogwaardig gamma authentieke dakramen, muurankers, deur- en poortbeslag, ossenogen, gevelraampjes e.d.

Flesst finaly safe (Verkoelen Weert)

Dakspecialisten Verkoelen Weert is als allround dakdekkersbedrijf werkzaam in alle diciplines van het dakdekkersvak. Veilig werken op hoogte is voor Verkoelen Weert een van de belangrijkste aandachtspunten in de bedrijfsvoering. Om deze rede is Verkoelen Weert partner van FLESST, het enige valbeveiligingssysteem voor hellende daken met valfactor 0. FLESST is uitermate geschikt voor verwerking op historische en monumentale panden.

Gebinten.nl

Gebinten.nl is een samenwerkingsverband tussen de houtzagerij "de Lintumsmolen" en aannemersbedrijf "Huiskampbouw" en gespecialiseerd in het maken van gebintwerken. Alle producten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door vakkundige timmerlieden met een passie voor hout en oog voor detail. Door deze manier van werken blijven de authentieke details van het gebint behouden.

Gerdon Vogelwering

Vogelwering is géén standaard werk. Gerdon is gespecialiserd in weringstechnieken voor monumentale panden. Zowel in het plaatsen van vogelweringssystemen in het kader van overlastbeperking als reiniging van nissen, zolders, gewelven, klokkentorens, daken en/of goten.

Glasatelier Hagemeier BV

Glasatelier Hagemeier is gespecialiseerd in glasrestauratie, voorzetbeglazing voor monumenten, glas in lood, gebrandschilderd glas, gebogen, gehard, bedrukt, gesmolten, geslepen en verzilverd. Kenmerkend voor dit atelier is het hoge ambachtelijke kunnen waarbij gebruik wordt gemaakt van uitvoeringstechnieken als stralen, coaten, graveren, hakken en lijmen.

Glasbewerkingsbedrijf Brabant GBB

GBB glas-in-lood atelier is specialist in het restaureren, ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van glas-in-lood.

Glas-in-lood Wacht, De

De Glas-in-Lood Wacht is een onafhankelijke inspectiedienst die in heel Nederland de status van glas-in-lood zorgvuldig in kaart brengt, rapporteert en acute- en meerjarenplannen opstelt voor de instandhouding of restauratie van glas-in-lood. De Glas-in-Lood Wacht werkt onder meer voor de Rijksgebouwendienst, architecten, monumentenzorg, kerkelijke instellingen en particuliere monumentenbezitters.

Groenvoorziening Avereest-Lisser

Boerderijen en erven zijn het gezicht van een streek. Nederland telt nog zo’n 90.000 oude boerderijen. De West-Friese stolpboerderij, de Groningse herenboerderij of de Brabantse langgevelboerderij zijn stuk voor stuk parels in het landschap. Avereest houdt zich bezig met planvorming en inrichting van streekeigen boerderijen. Gespecialiseerd in cultuurhistorisch erfgoed, boerderijtuinen (erven), landschapsinrichting, landschapsonderhoud, natuurontwikkeling en landgoederen.

Herenhuis magazine

Herenhuis is een magazine boordevol informatie, ideeën en praktische tips over het bewonen van historisch waardevolle panden. Een magazine voor iedereen die zelf een karakteristiek pand bewoont, of dit graag zou willen en 'wonen met respect voor historie' een warm hart toedraagt.

Herfst en Helder bv

Herfst & Helder maakt sinds 1875 'Verf van Goeden Huize'. Dit puur Nederlandse kwaliteitsmerk staat voor hoogwaardige verven en lakken voor buiten en binnen. Herfst & Helder produceert verfsystemen die langdurige bescherming bieden. Bij restauratiewerkzaamheden bieden Herfst & Helder verven duurzaam kleurbehoud en hoogwaardige bescherming. De verf van Herfst & Helder voegt iets toe aan ieder pand. Klassiek, modern, romantisch of landelijk: ieder pand krijgt een markante uitstraling.

KBnG / Warm Bouwen

KBnG heeft zich ontwikkeld tot all-round 'energie-architect'. Met de ontwikkeling van het klimaatsysteem 'WarmBouwen' is een radicale oplossing  gevonden voor de 'koudebrug' problematiek. Van belang indien de binnenzijde van de gevel geïsoleerd moet worden. In toenemende mate adviseert KBnG bij restauraties om deze energie-neutraal te maken. Voor meerdere gebouwtypes zijn inmiddels '0 op de meter' concepten ontwikkeld. WarmBouwen is de stichting waarin zowel de techniek WarmBouwen wordt uitgedragen als wordt toegezien op een goede uitvoering in de praktijk.

Erfgoed
Event

5 | 6 | 7 April 2017 - 1931 Congrescentrum Brabanthallen - 's-Hertogenbosch

CONTACT

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op na het verzenden van dit formulier.

CAPTCHA
Om spam te voorkomen maakt deze website gebruik van onderstaande controle. Klik het vakje aan om te controleren dat u geen robot bent.
  • ErfgoedNetwerk
  • info@erfgoed-netwerk.nl
  • Telefoon 0485-322 922